Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska prodaje luke, državnu lutriju, Brione…

    U naredna dva meseca u Hrvatskoj će u proces privatizacije ući morske luke Rijeka, Ploče, Zadar i Šibenik, Hrvatska lutrija, Croatia Airlines, Narodne novine, rečna luka Vukovar i Petrokemija, izjavio je predstavnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), Mladen Pejnović.

    Vlada, koja ovu rasprodaju naziva ’drugi krug privatizacije’, odlučila je da u narednih godinu dana delimično ili potpuno privatizuje 28 hrvatskih državnih kompanija.

    Pejnović je sa nekoliko ministara već postigao dogovor o nastavku privatizacije, pa su mu tako zeleno svetlo za akciju dali ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministar privrede Ivan Vrdoljak.

    Drugi krug privatizacije trebalo bi da bude podeljen u dve faze, a u prvoj će se privatizovati pomenutih devet preduzeća.

    U drugoj fazi, koja bi trebalo da usledi iduće godine, privatnim ulagačima biće ponuđeno još 19 kompanija – Hrvatska pošta, ACI, Jadrolinija, sedam vazdušnih luka (Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb), Imunološki zavod, Croatia banka, APIS, Brioni, Brodarski institut, Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod, Club Adriatic, Park Prevlaka i Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, tvrdi list Globus.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE