Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS drastično smanjio gubitke

    Elektroprivreda Srbije (EPS) je stabilizovala finansije i 2013. godinu će završiti sa znatno manjim gubitkom koji će iznositi oko milijardu dinara, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović.

    "To je drastično poboljšanje pošto je u ovoj godini bio planiran gubitak od 22 milijarde dinara", kazao je Obradović na Beogradskom sajmu gde se održavaju međunarodni sajmovima energetike i ekologije.

    Obradović je istakao da je EPS u ovoj godini oborio sve proizvodne rekorde i da prolazi kroz jednu od najvećih reorganizacija do sada, koja će omogućiti da se kompanija i dalje uspešno bori na otvorenom
    tržištu.

    "Čim se ispune polazne osnove za reorganizaciju imaćemo veliku priliku da kroz centralizaciju i korporativizaciju dodatno smanjimo troškove poslovanja EPS-a", kazao je on.

    Obradović je kazao i da od 1. januara ove godine EPS više nije monopolista pošto je otvoreno tržište na visokom naponu i istakao da je ta kompanija pokazala da može da se bori i na otvorenom trzištu na kojem je zadržala udeo od 97 odsto.

    Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da je zadatak EPS-a i poslovodstva da se pozabavi gubicima, kako tehničkim tako i netehničkim, pre svega u distributivnim preduzećima.

    "Ako govorimo o finansijskom poslovanju, onda je to zajednički posao poslovodstva i svih privrednih društava", rekla je ona. Mihajlovićeva je kazala i da država više neće dozvoliti javnim preduzećima rebalanse planova koji odskaču od prvobitnih za 20 i više odsto.

    Predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković, kazao je da će EPS ove godine imati rekordnu proizvodnju od 37 milijardi kilovat sati električne energije i izvoz od tri milijarde kilovat sati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE