Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krkobabić: O penzijama sa MMF-om tek kad vidimo predloge

    Ministar rada Jovan Krkobabić izjavio je danas da još nisu počeli ozbiljni razgovori o reformi penzionog sistema i da će se o predlozima MMF-a u vezi sa time izjasniti tek kada "stignu na sto"

    On je rekao da je reforma penzionog sistema ozbiljna stvar, kojoj će biti posvećena puna pažnja i da se neće dozvoliti nikakve improvizacije u tom pravcu.

    "Sada unapred ne mogu da ocenim to što neko predlaže, dok ne vidim te predloge. Ima svakakvih predloga i mišljenja, a kada to dođe na sto i kada vidimo predloge i argumente, onda ćemo o tome razgovarati", rekao je Krkobabić novinarima nakon svečanosti povodom Dana starih u Domu sindikata.

    On je rekao da je Srbija obavila nužne reforme u sistemu penziono invalidskog osiguranja, koje su bile moguće, i podsetio da su prethodnih godina vođeni ozbiljni razgovori sa MMF-om.

    Na pitanje da li je prihvatljiv predlog koji se mogao čuti prethodnih dana u vezi sa izjednačavanjem starosne granice za odlazak u penziju, on je odgovorio da nema ništa protiv dodatnih predloga koji dolaze, ali da će se o njima razgovarati "tek kada predlozi dođu".

    "O njima ne mogu da razgovaram dok ne vidim šta se predlaže, ko predlaže, koji su argumenti za te predloge", rekao je ministar rada.

    On je takođe rekao da je neprihvatljivo zamrzavanje penzija, jer one već neko vreme miruju.

    Misija MMF počela je danas u Beogradu višednevne razgovore s delegacijom Srbije o najnovijim ekonomskim kretanjima, planovima za 2014. godinu i za naredni srednjoročni period, a medju najavljenim temama je i penzijska reforma.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE