Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hapšenja zbog zloupotreba u rudnicima bakra

    Zbog sumnje da su oštetili preduzeće "Rudnici bakra" Bor  za više od 14 miliona dinara, u zloupotrebama tokom eksproprijacije zemljišta, uhapšeni bivši generalni direktor tog preduzeća Nebojša Radošević i još dve osobe.

    U akciji su uhapšene još dve osobe, a krivičnom prijavom će biti obuhvaćene još dve, saopštila je Uprava kriminalističke policije.

    U akciji Uprave kriminalističke policije i Višeg suda u Zaječaru, sa Radoševićem su uhapšeni i sudski veštak građevinske struke Milomir Veljković, zamenik direktora za razvoj i investicije RB Bor Nebojša Bućan.

    Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i Dragoslava Ratarević, rukovodilac Službe za otkup i štete u RTB Bor i Vesna Dragašinović Kočovski, stručni saradnik Odeljenja za imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Bor.

    Prema navodima policije, Bućan je podstakao Veljkovića da uvećava tržišne cene nekretnina, radeći procene nepokretnosti za potrebe eksproprijacije u zoni RTB Bor tokom 2010. i 2011. godine.

    Na osnovu uvećanih cena, Dragoslava Ratarević je sačinjavala ponude naknade za eksproprisanu nekretninu, iako je znala da su cene u ponudama nekoliko puta veće od tržišnih, navodi se u saopštenju.

    Kao generalni direktor Rudnika bakra, Nebojša Radošević je potpisivao, a zatim Opštinskoj upravi, upućivao ponude sa višestruko uvećanim vrednostima nepokretnosti, dodaje se u saopštenju.

    Osumnjičena Vesna Dragašinović Kočovski je, ne preduzimajući radnje iz svog delokruga, prilikom eksproprijacije, zaključivala sporazume o naknadi za eksproprisane nepokretnosti, kojim je prihvatila da RB Bor isplate naknade po uvećanim cenama.

    Na taj način u, do sad proverenih pet postupaka eksproprijacije, utvrđeno je da je preduzeće "Rudnici bakra" Bor oštećeno za 14.163.621 dinara.

    Kriminalistička policija nastavlja rad na otkrivanju zloupotreba eksproprijacije i otkupa zemljišta u RTB Bor u 2012. i 2013. godini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE