Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Simulacija vožnje pod dejstvom alkohola u NAVAK-u

    Apatinska pivara organizovala je „Školu bezbedne vožnje“, za polaznike auto škola u Beogradu, u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“. U saradnji sa Nacionalnom vozačkom akademijom 34 kandidata auto škole “Desetka plus”, prošlo je trening bezbedne vožnje i upoznalo se sa rizicima kombinovanja alkohola i vožnje.

    “Škola bezbedne vožnje je nastavak edukativne kampanje “Kad pijem, ne vozim” koju  tradicionalno realizujemo sa MUP-om Srbije. Uključenjem auto škola želimo da odemo korak dalje u očuvanju bezbednosti na ulicama i na samom početku vozačke karijere ukažemo mladim vozačima kako i koliko negativno alkohol utiče na njihove sposobnosti.”, istakla je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

    Obuka u NAVAK centru pored teorijskog dela obuhvata i praktičan deo treninga. Kandidati su tokom  teorijskog dela imali priliku da saznaju više o uticaju alkohola na vreme reakcije tokom vožnje, stepenu alkoholisanosti u odnosu na količinu i vrstu pića, statistici saobraćajnih nezgoda izazvanih vožnjom pod dejstvom alkohola, ali i o kaznenim odredbama zakona u vezi sa vožnjom u alkoholisanom stanju. Uz asistenciju profesionalnih trenera tokom praktičnog dela treninga, polaznici su prošli kroz različite simulacije: uticaj brzine i vremena reakcije na put kočenja i zaustavni put kao i uticaj brzine i vremena reakcije na kočenje na mokrom i klizavom kolovozu.

    „Apatinska pivara je prva kompanija u borbi protiv alkohola i vožnje u istom paketu i ovo je dokaz koliko je nivo svesti podignut. Edikacija je ključ cele priče i samo tako ćemo doći do veće bezbednosti. Ovo je jedinstvena šansa za buduće vozače da vide uživo zašto je opasno voziti pod dejstvom alkohola. Kroz teorijski i pralktični deo oni su videli iz prve ruke razloge zbog čega je neko izgubio život na putu. Najvažnije je da znanje podele sa drugima.“, naglasio je Mladen Alvirović, vlasnik Nacionalne vozačke akademije.

    Auto škola “Desetka plus” je prva u nizu škola koja je obuhvaćena projektom „Škola bezbedne vožnje”.

    „Utisci su sjajni. Pokazali su mi koliko je opasna vožnja pod dejstvom alkohola i koliko je važno vezati pojas, posebno kada sedimo pozadi. Ono što sam sad doživeo, nateralo me je da ubuduće uvek vezujem pojas.”, naveo je Alen Hamidović, devetnaestogodišnji polaznik škole, dok je njegova drugarica Jovana Stoimenović takođe pod utiskom: „Posle ove obuke mnogo ću više paziti, jer sam do sada mislila da meni to ne može da se desi. Sada sve drugačije shvatam.”

    Apatinska pivara uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, već šest godina sprovodi edukativnu akciju „Kad pijem, ne vozim“ i do sada je donirala 49 alkometara najsavremenije generacije, kako bi pomogla rad MUP-a Srbije i doprinela povećanju bezbednosti u saobraćaju, naročito tokom masovnih manifestacija poput festivala u Guči i Beerfesta. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE