Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Letnji transferi

    Piše: Tatjana Ostojić, direktor i glavni urednik BIZLife

    Početak septembra obeležilo je…

    Ukoliko vam je prva pomisao rekonstrukcija Vlade Srbije, moraću da vas razočaram, bio je to transfer veka, Real Madrid je doveo Gareth Balea iz Totenhema za 100 miliona evra!

    Dodatni kuriozitet najveće letnje transfer sage, kako su je nazvali sportski novinari, jeste to što je trajala ni manje ni više nego 110 dana!

    Naravno da su, kako dužina pregovora, tako i visina transfera izazvale najrazličitije komentare, od toga da nijedan fudbaler ne vredi 100 miliona evra, kao što je izjavio Francuz Zinedine Zidane, pomoćni trener Real Madrida i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, do stava da ’vredi svaku paru’, kako je rekao Baleov menadžer Jonathan Barnet.

    U domaćim okvirima, i srpska transfer saga u Vladi dobila je svoj epilog.

    Istina, nije trajala 110 dana, tek nešto preko 60, ali to da je Aleksandar Vučić, dao medijima, početkom jula, domaći, letnji zadatak, koji će ministri biti smenjeni, a ko će biti novi članovi vlade, moglo se pratiti tokom letnjih ferija. Spekulisalo se različitim imenima, domaćima, strancima, domaćima iz inostranstva, poznatim, manje poznatim, sklonim aferama ili potpuno ’strejt’.

    Konačno, drugog septembra novi ministri Vlade Srbije su položili zakletvu.

    I pored novinarskih pokušaja, detalji transfera pojedinih ministara su ostali tajna, tako da o ciframa, kao što je slučaj kod Baleovog transfera, nema podataka. Za neke od njih postoje jasni podaci o prethodnom radu i rezultatima, kao u slučaju Balea koji je protekle sezone odigrao 44 utakmice za Totenhem, postigao 26 golova i bio proglašen za najboljeg fudbalera Premijer lige, dok za druge tako jasnih rezultata, kako u ministarskom poslu tako i u poslovima koji su sada u nadležnosti njihovih ministarstava, nema. Ostaje da verujemo da su eksperti u svom poslu, baš kao što su i  predstavljeni.
    Bitna razlika između ovih transfera je u tome što se od Balea prvi rezultati u Real Madridu očekuju tek za godinu dana, dok se od novih ministara očekuje da učine skoro nemoguće, i to po mogućnosti – odmah!

    Sa srećom! 

    Tekst je u celosti preuzet iz magazina BIZLife

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE