Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mladi u Evropi se boje poslovnog neuspeha

    Prema istraživanju Youth Business Internationala (YBI) i Global Entrepreneurship Monitora, evropska mladež ima puno manje preduzetničkog duha od njihovih vršnjaka iz Afrike, Južne Amerike i Bliskog istoka.

    Svoj pesimizam izrazili su po pitanju poslovne klime za osnivanje startupa u svojim zemljama i poverenja u vlastite preduzetničke veštine i znanja. Iskazali su i strah od neuspeha, a među njima prevladava mišljenje da preduzetnička karijera nije dobar životni izbor.

    Samo 17,3 odsto mladih u Evropi veruje da poseduju preduzetničke veštine i znanja, te da su im dostupne dobre poslovne prilike. Za poređenje, u Subsaharaskoj Africi se ta brojka kreće oko 60 odsto, u Južnoj Americi  40 odsto, na Karibima 30 odsto, a na području srednjoistočne i severne Afrike, Pacifika i južne Azije su mladi nešto pesimističniji nego u Evropi, njih 16,8 odsto ne vidi svoju okolinu kao pogodnu za biznis.

    Evropljani između 18 i 35 godina se takođe boje neuspeha puno više nego njihovi vršnjaci širom sveta. Njih 42 odsto je reklo kako im je upravo strah od propadanja glavna prepreka za upuštanje u preduzetništvo, mladi se puno manje boje neuspeha u Južnoj Americi (27 odsto) i Subsaharskoj Africi (24 odsto).

    Na pitanje je li otvaranje biznisa dobar izbor karijere 62 odsto evropskih mladih odgovara potvrdno, ali i tu su iza svojih vršnjaka u Južnoj Americi (75 odsto), Bliskom istoku i severnoj Africi (75,5 odsto) i Subsaharskoj Africi (76,5 odsto).

    Istraživanje je sprovedeno tokom Global Youth Entrepreneurship summita, na više od 198 hiljada ispitanika iz 69 zemalja. Učestvovalo je i 300 stručnjaka za preduzetništvo mladih iz 50 zemalja, čiji je zadatak bio edukovanje i podsticanje mladih na osnivanje vlastitog biznisa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE