Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dukat stopostotni vlasnik Ljubljanskih mlekarni

    Dukat je putem Zagrebačke berze saopštio da je, kao glavni deoničar Ljubljanskih mlekarni, sproveo postupak kojim su sve deonice manjinskih akcionara slovenačke kompanije prenesene na Dukat.

    Kako se navodi u saoštenju, Dukat je sproveo postupak prenosa deonica, uskladu sa odredbama Zakona o trgovačkim društvima Republike Slovenije.

    Centralna klirinško depotna družba iz Ljubljane izvršila je upis 52.113 dionica manjinskih deoničara u korist Dukata s danom 2. septembra ove godine.

    Time je Dukat postao vlasnik 4.381.933 deonica Ljubljanskih mlekarni, što čini 100 odsto temeljnog kapitala Ljubljanskih mlekarni, zaključuje se u saopštenju Dukata, članici Lactalis grupe.

    Dukat je sredinom ove godine preuzeo većinski, 50,3 odsto udela u Ljubljanskim mlekarnama od NFD Holdinga, Factor Banke, Mutual Funda, KD Delniški Dohodkovni, KD Banke i Save.

    Nakon toga Dukat je izišao s obavezujućom ponudom za otkup deonica ljubljanske firme i u tom je postupku dobio dodatnih 46,23 odsto, čime je imao ukupno 96,52 odsto deonica.

    Skupština Ljubljanskih mlekarni je početkom avgusta, u skladu sa slovenačkim zakonima, donela odluku o prenosu deonica manjskih deoničara na Dukat.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE