Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podmlađivanje Srbije preduslov napretka

    U Srbiji i u dijaspori ima mnogo naših stručnjaka koji mogu zajedno da stvore snažan tim ministara sa snažnom administracijom koja bi vrlo uspešno vodila zemlju narednih 20 godina, tvrdi predsednik McDonald's u Nemačkoj Branislav Knežević. Podmlađivnje nacije osnov održivog poretka.

    Važno je da se ti ljudi prepoznaju po znanju i iskustvu, etici i moralu, a ne samo po političkim zaslugama, ističe Knežević koji, shodno tome, smatra da je odlično što je za ministra angažovan mladi srpski ekspert iz rasejanja.

    Knežević, koji rukovodi kompanijom sa 117.000 zaposlenih radnika u centralnom delu Evrope, zbog poslovnog uspeha već je proglašavan za najboljeg menadžera u Nemačkoj i na Starom kontinentu.

    Kao član delegacije uspešnih Srba iz dijaspore on je sa državnim vrhom, pa i patrijarhom i tada je, kako je rekao, govorio da su nama za izlazak iz krize potrebni dugoročni ekonomski plan i razvoj, posebno poljoprivrede i male privrede.

    Nema održivog ekonomskog i političkog poretka Srbije bez podmlađivanja nacije, bez povećanja nataliteta. Mlado i energično stanovništvo je osnov svega, istakao je Knežević.

    Država danas mora da investira u razvoj porodice, prvo u ekonomsko zaostalim srpskim regijama, što će se vratiti kroz investicije, dohodak, povećanu potrošnju i poreze. Takva konstrukcija, dodao je, mora da se održava najmanje 30 godina da bi zaživela i dala prave rezultate.

    Glavni pravac razvoja srpske ekonomije je, prema mišljenju Kneževića, razvoj poljoprivrede, male privrede i obnovljive energije.

    Maloj privredi je potreban mali kapital za male investicije i brzi povraćaj uloženog novca, lakše se održava i reinvestira, a poljoprivreda je naša strateška šansa, naša najveća izvozna grana i imamo sve uslove za njen razvoj. 

    Imamo plodnu zemlju, odličnu klimu i četiri evropska rečna toka i velike podzemne vode. Drugim rečima, imamo sve geografske i klimatske preduslove za razvoj agrara i država mora da mu vrati strateški prioritet u razvoju.

    Imamo i sve uslove za razvoj obnovljive energije, kao što su veliki broj sunčanih dana, vodu, vetar i biomasu. Sa razvojem obnovljive energije snižićemo našu energetsku zavisnost, poboljšati kvalitet vazduha i životne okoline.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE