Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Makedoniji 101,4 miliona evra stranih investicija u pola godine

    Stanje stranih investicija u Makedoniji u prvoj polovini ove godine iznosi 101,4 miliona evra, objavila je Narodna banka Makedonije.

    To je za 21,8% više u odnosu na prošlu godinu, ali ako se analizira struktura portfolija stranog kapitala, proizlazi da su većina tih investicija, tj. 54,2 miliona evra zapravo krediti iz inostranstva koje su povukli strani investitori. Investirani deoničarski kapital i reinvestirana dobit u ovom razdoblju iznosi 48,8 miliona evra, što je 25% manje nego u istom razdoblju prošle godine.

    Ako se ovaj tempo ulaganja nastavi do kraja godine, to će značiti da se može očekivati dvostruko bolji rezultat nego prošle godine, ali u isto vreme, značilo bi da u vodu padaju vladine procene za priliv investicija između 300 i 400 miliona evra.

    Nedavno je Agencija za trgovinu i razvoj UN-a objavila najnoviji izveštaj o stranim direktnim investicijama u Jugoistočnoj Evropi, koje je pokazalo da Makedonija, sa saldom od 132 miliona dolara ima najmanje investicija od svih balkanskih zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE