Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Strawberry energy u finalu ‘World Technology Award’ takmičenja

    U konkurenciji od više od 20 renomiranih svetskih kompanija, Strawberry energy kao jedina srpska kompanija, ušla je u finale takmičenja za najbolju tehnološku kompaniju u kategoriji zaštite životne sredine, takozvanu “World technology award” u organizaciji Svetske tehnološke mreže (“World Technology Network”).

    Kompanija Strawberry energy, autor prvog javnog solarnog punjača za mobilne uređaje “Strawberry Drvo”, nominovana je od strane dosadašnjih pobednika ovog takmičenja koje u 20 kategorija izdvaja kompanije i pojedince od značaja za razvoj 21. veka. Rame uz rame sa kompanijama Facebook, Google, Dropbox, AT&T, Tesla Motors i drugim multinacionalnim korporacijama kao jednim od finalista u drugih 19 kategorija, Strawberry energy jedina je kompanija iz Srbije. U kategoriji zaštite životne sredine, Strawberry energy takmiči se sa svetski istaknutim ekološkim kompanijama kao što su Eco-Fuel Africa, Biofungitek, Ecosphere technologies i drugi.

    “Biti nominovan od strane vrhunskih stručnjaka i svetski poznate organizacije za nas već predstavlja veliku čast, a uvršćavanje u najboljih 7 finalista pokazatelj nam je da je naša inovacija kompetentna na svetskom tržištu i da ima velikog potencijala. Ovim smo dobili novu energiju i motivaciju da nastavimo da širimo mrežu našeg “Strawberry Drveća”, kao i potvrdu da i za jednu mladu kompaniju iz Srbije ima mesta među svetskim gigantima u oblasti novih tehnologija”, istakao je Miloš Milisavljević, osnivač i direktor kompanije Strawberry energy.

    Pobednici će biti proglašeni na svečenoj ceremoniji u konferencijskoj sali “Time” magazina u Nju Jorku, kao završnica dvodnevnog “World Technology” samita koji će se održati 14. i 15. novembra. Neke od najznačajnijih svetskih medijsih kuća kao što su Time magazine, CNN, Fortune i Science biće medijski pokrovitelji ove svečanosti.

    Svetska tehnološka mreža “World Technology Network” (WTN) je zajednica koju čine svetski najinovativniji pojedinci i organizacije iz oblasti nauke, tehnologije i srodnih oblasti. WTN okuplja pokretače 21. veka sa fokusom na nove tehnologije i ciljem da se podstaknu nove ideje, relacije i mogućnosti njihove primene.

    Nagrade za najbolje tehnologije, “World Technology Award”, dodeljuju se svake godine izuzetnim inovatorima iz različitih tehnoloških oblasti, kako bi se odala čast tim pojedincima i kompanijama ali i uspostavio sistem odabira novih članova Svetske tehnološke mreže, obzirom da svi finalisti dobijaju priliku za aktivnim članstvom u mreži.

    “Strawberry energy”, inovativni srpski start-up, prvi put privukao je svetsku pažnju na manifestaciji “Nedelja održive energije 2011” u Briselu, kada je osvojio prvo mesto u kategoriji smanjenja javne potrošnje za projekat javnog solarnog punjača za mobilne uređaje “Strawberry Drvo”. Nedavno, svetski internet portal Mashable uvrstio je ovu tehnološku inovaciju u 25 tehnologija koje bi svaki pametan grad trebalo da ima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE