Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od 1. oktobra vraćaju struju preuzetu u zimskom periodu

    Montenegrobonus će u saradnji sa Elektroprivredom (EPCG) i Kombinatom aluminijuma (KAP) 1. oktobra evropskoj interkonekciji početi da vraća 60 hiljada megavat sati (MWh) električne energije preuzete u zimskom periodu.

    U izvještaju Regulatorne agencije za energetiku (RAE) o kontroli energetskih subjekata, u koji je agencija Mina-business imala uvid, navodi se da je problem neovlašćenog preuzimanja električne energije iz interkonekcije riješen na način što je cetinjska kompanija Montenegrobonus preuzela obavezu njenog vraćanja.

     

    „Montenegrobonus je preuzeo obavezu vraćanja energije u aranžmanu sa EPCG i KAP-om i to da do kraja jula vrati energiju preuzetu u ljetnjem periodu, a od 1. oktobra onu preuzetu u zimskom. To predstavlja značajan pozitivan pomak u odnosu na stanje koje je ustanovljeno prethodnom kontrolom“.

     

    Regulator je 17. jula kontrolisao rad i poslovanje Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES). Predstavnici te kompanije su, na zahtjev RAE, objasnili da je zaključkom Vlade Montenegrobonus u obavezi da reguliše usluge kompenzacionog programa prema interkonekciji.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE