Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najveća šteta raskida ugovora sa Alpinom – nezavršen auto-put

    Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović izjavio je da Srbija ima štetu od raskida ugovora sa kompanijom Alpina Bau Gmbh i najavio da će Koridori prijaviti potraživanja u ime države za sve ono što Alpina nije uradila.

    "Svakako da Srbija ima štetu. Naša najveća šteta je nezavršen auto-put", rekao je Đurović i dodao da je najveća šteta ta što mnogi kamioni i kompanije zaobilaze Srbiju, ali i mnogo izgubljenih života.

    Na pitanje kako da firme dobiju ono što ima Alpina duguje, on je istakao da je njihova obaveza, ukoliko žele da taj novac dobiju, da do 16. avgusta prijave sva potraživanja stečajnom upravniku u Beču.

    On je naveo i da raskidom ugovora, odnosno naplatom bankarskih garancija koja je pokrenuta juče nakon raskida ugovora, kompanija Koridori i država Srbija isto tako do 16. avgusta mogu da prijave potraživanje.

    "Imamo probijene rokove, situacije gde su oni nama dužni i kompanija Koridori će prijaviti potraživanja u ime države za sve ono što Alpina nije uradila", rekao je Đurović, navodeći da to predstavlja tužbu i da će time država tužiti Alpinu.

    On je naveo da su poslednjih šest meseci bilo pokušaja da se raskine ugovor sa Alpinom, ali da je to komplikovano.

    Prema njegovim rečima, informaciju o stečaju Alpine dobijena je 21. juna i od tog dana advokati rade svakog dana kako bi ispoštovali kompletnu proceduru raskida. On je istakao i da je od stečajnog upravnika Stefana Rajla dobijen dokument da Alpina ne može da završi radove.

    Prema njegovim rečima, takvim procedurama zaštićena je država i ono što će se naplatiti ne može jednog dana zbog greške u proceduri da bude vraćeno.

    Kada je u pitanju Koridor 11 on je rekao da se ne kasni, već da se radi punom parom i da su radovi ispred roka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE