Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bačević: Značajne rezerve zlata i bakra

    U Timočkoj krajini su otkrivene značajne rezerve zlata i bakra u Timočkoj krajini. Mnoge strane kompanije interesuju za geološka istraživanja u Srbiji, tvrdi ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

    U prethodnih godinu dana Ministarstvo je izdalo ukupno 51 odobrenje za geološka istraživanja mineralnih sirovina i 78 odobrenja za hidrogeološka istraživanja, rekao je Bačević na sastanku sa predstavnicima rudara, povodom Dana rudara, 6. avgusta.

    Najviše interesovanja, prema njegovim rečima, bilo je za istraživanje zlata, litijuma i bora, bakra i pratećih metala, a finansijska ulaganja u geološka istraživanja iznosila su 6,6 miliona evra.

    Ministar je istakao da država nije odustala da se rudarstvo podigne na noge, s obzirom na to da samo od te privredne grane Srbija može da ima značajne prihode, uz ocenu da Srbija nema prava da ne iskoristi tako veliku razvojnu šansu kakvu ima u oblasti rudarstva.

    Povodom Dana rudara, on je poručio da će Ministarsvo učiniti sve da se njihov radno-pravni status poboljša, jer od njihovog rada zavisi uspeh u toj oblasti.

    Bačević je podsetio da je izrađen novi nacrt Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji predviđa bolji ambijent za ulaganja u Srbiju, dodajući da, takođe, ima mnogo stranih kompanija koje su zainteresovane za strateška partnerstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE