Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IBT Media kupuje Newsweek

    Kompanija IBT Media kupiće nekada uticajne američke novine Newsweek, saopštila je ta kompanija, ali nije objaviila uslove ugovora pošto transakcija treba da bude okončana narednih dana.

    "Verujemo u Newsweek i želimo da ga razvijamo i u potpunosti prilagodimo digitalnoj eri", izjavio je Etjen Izak, suosnivač i generalni direktor IBT Media.

     

    Newsweek je 1933. godine pokrenuo bivši reporter magazina Time. On je početkom devedesetih dostigao tiraž od tri miliona i izdavao je regionalna izdanja širom sveta.

     

    Međutim on je, kao i ostale štampane publikacije, teško mogao da se bori sa instant i često besplatnim vestima u digitalnom svetu, pa su se njegovi prihodi postepeno smanjivali, navodi francuska agencija.

     

    Kalifornijski milijarder Sidni Harman kupio je Newsweek 2010. godine od washington post group za simbolični jedan dolar i preuzeo je njegov dug od 40 miliona dolara. Newsweek se, potom, ujedinio sa Daily Beast čiji je vlasnik IAC.

     

    Magazin je ugasio nedeljno štampano izdanje u decembru 2012, a IAC je u maju najavio da će prodati Newsweek kako bi se fokusirao na Daily Beast.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE