Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić odlikovao ‘Službeni glasnik’

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je 31. jula Ukaz o dodeli odlikovanja Sretenjskog ordena drugog stepena Javnom preduzeću "Službeni glasnik".

    Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika, Službeni glasnik je odlikovan "za naročite zasluge objavljivanja zakona i propisa, a povodom obeležavanja 200 godina od objavljivanja prvog srpskog službenog glasila".

    "Pored osnovne delatnosti koju predstavlja objavljivanje zakona, propisa i drugih opštih akata, Javno preduzeće Službeni glasnik je i lider u oblasti izdavaštva u Republici Srbiji, štampanjem kapitalnih izdanja stručne i teorijske literature eminentnih domaćih i stranih autora i obrazovnih institucija", navedeno je, između ostalog, u saopštenju iz Nikolićevog kabineta.

    Podsetimo, "Službeni glasnik" se poslednjih meseci našao u centru pažnje nakon što je otkriveno da je službenica tog javnog preduzeća iznela iz štamparije testove za malu maturu, zbog čega je celokupno polaganje osnovaca poništeno, dok je službenica juče trebalo da se pojavi pred istražnim sudijom.

    Nikolić je od kako je stupio na dužnost predsednika Srbije, pre više od godinu dana, dodelio veliki broj odlikovanja, pa su tako, između ostalih, odlikovani ruski predsednik Vladimir Putin, premijer Španije Mariano Rajoy, predsednik Grčke Karolos Papoulias, predsednik Rumunije Traian Băsescu, ambasador Japana u Srbiji Toshio Cunozaki, posthumno Hugo Chaves, predsednik Slovačke Ivan Gašparovič, francuski pisac Patrick Besson, američki pravnik Ramsey Clark…

    Takođe, odlikovane su i brojne ustanove, kao i zaslužni pojedinci.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE