Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Novi autobusi za GSP

    Prvih deset autobusa poljskog proizvođača Solaris naći će se na ulicama Beograda tokom avgusta, objavljeno je na zvaničnom sajtu glavnog grada.

    Prema ugovoru o nabavci 200 novih autobusa, koji su 8. marta potpisali poredstavnici firme Solaris i GSP Beograd, isporuka vozila će biti sukcesivna, pa će tako krajem avgusta stići još 45 autobusa, a isti broj vozila biće isporučen i krajem septembra.

    Po pedeset autobusa stići će u garaže glavnog gradskog prevoznika krajem oktobra i krajem novembra, čime će realizacija ovog projekta biti završena. 

    Autobusi Solaris su niskopodni, zglobni sa dizel motorom euro 5, sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistemom za daljinsko praćenje vozila. Šasija je od nerđajućeg čelika, a karoserija od aluminijuma. Vozilo ima devet kamera, koje potpuno daju sliku ispred, iza i unutar vozila, što će poboljšati bezbednost putnika i vozača.

    Vozila imaju mehaničke rampe za ulazak osoba sa invaliditetom, klimatizovana su, a kapacitet je 45 mesta za sedenje i 100 mesta za stajanje. Vozila poseduju sve tehničke karakteristike koje su u skladu sa evropskim standardima. GSP Beograd ovaj projekat finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj. 

    Foto: www.beograd.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE