Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Riba i drvo: 12 saveta Alberta Einsteina

    “Svako je genijalac. Međutim, ako prosuđuješ ribu na osnovu njene sposobnosti da se penje uz drvo ona će ceo život provesti u ubeđenju da je glupa.” – rekao je Einstein.

    Milijarde riba pokušava svakodnevno da se popne na drvo. Samo pogledajte svoje okruženje, kancelariju i prijatelje, svi ti ljudi koji se čitav život hrabro trude a ništa ne postižu!

    Albert Einstein je svojevremeno dao neke korisne savete:

    1. “Nemam neke posebne talente. Ja sam samo jako radoznao.” – Koristite svoju strasnu radoznalost! – Kako početi? Koristite svest i sabranost. Oslušnite sebe, svoja čula i intuiciju!

    2. “Svaki muškarac koji vozi pažljivo dok ljubi prelepu devojku jednostavno ne obraća pažnju na taj poljubac koliko bi trebalo”  – Da li vam je ovo poznato? Fokusirajte se na sadašnjost, ne dozvolite da zanemarujete stvari koje su podjednako važne.

    3. “Nastojte da ne budete uspeh, već da stvorite vrednost” – Riba koja je prizemna, sabrana, zna da je pokušaj da se popne na drvo gubljenje vremena. Pametna riba ide u vodu, to je mesto gde je svoj na svom.

    4.  “ Mašta je sve. Ona je pregled svih nadolazećih životnih atrakcija. Mašta je važnija od znanja.” – Mašta je najviši oblik istraživanja. Slušajte intuiciju i pratite ono što osećate u srcu.

    5. “Svaka budala može nešto da zna. Poenta je u razumevanju stvari.” – Svaka budala zna da se riba neće popeti na drvo ali, da biste razumeli posledice i napravili drugačiji izbor…to je trenutak kada vaša svest dolazi na snagu!

    6. “Najlepše iskustvo koje možemo imati je ono misteriozno” – osnova svih emocija koja stoji u kolevci prave umetnosti i istinske nauke. Da li u vašem životu ima prostora za misteriju?!  Ako nema, pod hitno to promenite.

    7. “U središtu teškoća leži prilika.” – Ako smo svesni da  prevazilaženjem nekih teških situacija i vremena stičemo nesvakidašnja iskustva, to je prostor u kom riba shvati da je pokušaj da se popne na drvo prilično glupa ideja. Imajući svest o realnom, videće vodu koja joj je mnogo bliže i realnije rešenje.

    8. “Malo je onih koji vide svojim očima i osećaju svojim srcem.” –  Ako sve ribe oko nas očajnički pokušavaju da se popnu na drvo to je veći izazov da vidimo svojim očima da je to napor bez rezultata. Naš osećaj je presudan. Svesnost prelazi dug put dajući nam hrabrost da na kraju uradimo ono što treba.

    9. "Intuitivni duh je sveti dar, a racionalan duh je verni sluga. Mi smo stvorili društvo koje slavi slugu, a zaboravlja sveti dar" – Svest nam pomaže da razvijemo sposobnost vođenja sopstvenom intuicijom. Kad bi se svi vodili ovim pravilom, samo zamislite rezultate!

    10. “Životna tragedija je ono što umre u čoveku dok je živ“ – Koliko smo samo puta umirali iznutra dok smo očajnički pokušavali da radimo nešto što iskreno ne želimo?! Razvijte svoju svesnost, počnite da živite život!

    11.  “Naučite pravila i onda ćete igrati bolje” – Morate naučiti pravila igre, nakog toga ćete igrati bolje od ostalih. Donosićete bolje odluke i za sebe i za ljude oko sebe.

    12. “Mera inteligencije je sposobnost čoveka da se promeni” – Moraćete da uradite nešto što vam možda nije svojstveno kako biste plivali u sopstvenom ribnjaku, ili možda velikom okeanu. Ono što će vam pomoći da napravite neophodne promene je naravno, vaša svest!

    Svesnost nije lek za sve, ali sigurno pomaže. Za skoro sve!

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE