Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Australijanci uništavaju vino zbog loše prodaje

    Jedna od najvećih svetskih vinarija, australijska Treasury Wine Estates, odlučila je da uništiti na hiljade hektolitara vina, vrednog 145 miliona američkih dolara, zbog loše prodaje na američkom tržištu.

    Kompanija je precenila mogućnost prodaje svojih jeftinijih vina na američkom tržištu, pa su na zalihama ostale prevelike količine, kojima je istekao rok tajanja. Ove godine vinarija planira manji izvoz na američko tržište, čime će smanjiti i operativnu zaradu do 30 milona australijskih dolara.

    Jeftina vina, s malo alkohola nemaju ni približno dug rok trajanja kao ostala, ali je ipak retkost da se velike količine vina uništavaju. Vino kojem je istekao rok trajanja obično se vraća u destilerije i od njega se pravi brendi, spiritus i druge vrste alkohola, ali je to prilično skupo kad je upitanju flaširano vino.

    Uništavanjem vina proizvođač može dobiti povraćaj plaćenog poreza i ublažiti gubitke. Problemi australijske vinarije počeli su pre dve godine posle odvajanja od Foster grupe, globalnog proizvođača pića. Nije im išao u prilog ni rast vrednosti austarlijskog prema američkom dolaru, kao ni promena ukusa kupaca, koji se opredeljuju za skuplja vina.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE