Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija ogromno tržište za dobavljače mrežne opreme

    Ruski mobilni operateri pripremaju investicije od oko 13 milijardi dolara kako bi ubrzali mrežni promet podataka, čime se stvara ključno tržište za dobavljače mrežne opreme.

    Naime, Rusija je teritorijalno najveća zemlja na svetu što je izvesno čini unosnom za proizvođače opreme poput baznih stanica i antena, izvestio je Bloomberg.

    Švedski Ericsson, vodeći proizvođač bežične telekomunikacijske opreme, i finski Nokia Siemens Networks već su "osvojili" neke od prvih ugovora, uprkos izazovu konkurenata poput kineskog Huawei Technologies.

    Iako manje vrednosti od američkog ili nekih evropskih tržišta, tržišta bežičnih telekomunikacija u ekspanzivnim ekonomijama poput Rusije i Indije ključna su za proizvođače mrežne opreme zbog budućeg potencijala.

    OAO Mobile TeleSystems, OAO MegaFon, VimpelCom i OAO Rostelecom već su počeli razvijati mreže četvrte generacije u skladu s uslovima licence koja im je dodeljena pre godinu dana.

    Operateri su se obavezali da ulože 12,9 milijardi američkih dolara na ubrzavanje mreže do 2019, pri čemu bi, prema procenama stručnjaka, gotovo pola tog iznosa moglo pripasti proizvođačima opreme.

    Do sada su ruski operateri za razvoj 4G mreža birali iste proizvođače opreme koje su koristili u pojedinim regijama kod izgradnje 3G infrastrukture, što je pozitivno za Ericsson Nikola Tesla zbog njegove uspešne saradnje s Rostelekomom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE