Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podrška MMF Vladi Bugarske

    Međunarodni monetarni fond podržava nastojanja Vlade Bugarske, a koju domaća javnost oštro kritikuje, da pomogne najsiromašnijima i preduzećima, ali uz uslov da pritom održi fiskalnu stabilnost.

    šefica misije MMF Michele Shannon pozdravila je napore nove Vlade da održi makroekonomsku stabilnost uz jačanje zaštite najsiromašnijih i uz strukturalnu reformu.

    Ona je navela da su za privredni rast i borbu protiv nezaposlenosti najvažniji borba protiv korupcije, povećanje efikasnosti javnih službi i uklanjanje administrativnih barijera za poslovanje preduzeća.

    MMF je Vladi Bugarske savetovao da nastavi strukturalne reforme i mere za smanjene nezaposlenosti koja iznosi 10,8 procenata.

    Svetska finansijska organizacija je ocenila da je moguće realizovati rebalans državnog budžeta tako da se deficit smanji na 1,4 procenta BDP, ali nova vlada kaže da deficit ne može da obori ispod 3,8 odsto.

    U Sofiji su, i posle 20 dana uzastopno, nastavljeni masovni protesti na kojima je oko 5.000 ljudi zahtevalo ostavku Vlade Plamena Orešarskog koji odbija da ode sa vlasti.

    Nov talas protesta u Bugarskoj, izazvan je imenovanjem kontroverznog poslanika i biznismena Deliana Peevskog za šefa Agencije za nacionalnu bezbednost, moćnog vlasnika medija, za koga javnost veruje da je počinilac niza nezakonitosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE