Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zajednički za niže cene rominga

    Srbija, Crna Gora i Makedonija i zvanično zatražili od od Evropske komisije niže cene rominga, za građane te tri zemlje koji putuju u Evropsku uniju.

    Ministri telekomunikacija Srbije, Crne Gore i Makedonije potpisali su najavljeno pismo kojim od Evropske komisije traže niže cene roming razgovora za građane triju država koji putuju u zemlje EU, a potpisivanje pisma prvi je ovakav doikument kojim tri države izražavaju zajednički stav u kumunikaciji za unijom.

    Potpisano pismo primer dobre regionalne saradnje i poruka međunarodnoj zajednici, pre svega EU, da se svi problemi mogu biti rešeni zajedničkom komuniukacijom, saradnjom i dogovaranjem, izjavio je srpski ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić.

    Makedonci, a i Srbi, placaju čak sedam puta veću cenu razgovora u romingu što ne odgovara ni tržišnim, ni zakonskim principima, istakao je makedonski minstar informatike i administracije Ivo Ivanovski, objasnivši da se tako godišnje iz Makedonije u EU odliva oko milion evra.

    On je podsetio i da je EU pre par dana snizila cene rominga za 36 odsto, pa zato Srbija, Crna Gora i Makedonija traže da i građani tih država mogu da koriste usluge koje imaju građani EU.

    Crna Gora kao turistička destinacija, posebno je zainteresovana za ove usluge, izjavio je ministar za informatiku i telekomunikacije Vujica Lazović, posle potpisivanja pisma.

    Trojica ministara će se, kako je dogovoreno, ponovo sresti u septembru u Crnoj Gori, gde će biti potpisan memorandum o saradnji u telekomunikacijama triju država.

    Ova zajednička inicijativa Srbije, Crne Gore i Makedonije se dešava u vreme kada EU otvara proces o potpunom ili delimičnom ukidanju rominga između država Unije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE