Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostić: Istorijska prilika

    Sazrelo je vreme da sposobni ljudi iz vlade, privrede, ali i drugih segmenata društva sednu za sto i naprave program za bolju i uspešniju Srbiju, tvrdi predsednik Srpskog poslovnog kluba Privrednik i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić.

    Na tradicionalnom letnjem prijemu, koji organizuje ta privredna asocijacija, Kostić je istakao da se ova vlada upustila u boru protiv korupcije i jasno ukazuje na probleme u budžetu i javnim preduzećima.

    Vlada Srbije odlučna je da se uhvati u koštac sa "senkama iz prošlosti", nezavisno od dobijanja datuma za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, istakao je Kostić.

    Prema njegovim rečima, transparentno se analiziraju svi potezi izvršne vlasti, nema amnestije zarad partijske pripadnosti, otvara se dijalog vlasti i privrede, a očekujemo da ih bude i više, rekao je Kostić i naglasio da su privrednici uvek optimisti.

    Prepoznajemo, rekao bih, istorijsku priliku – rukovodstvo zemlje je spremno da založi sve snage i da dosledno stane na put preprekama, koje smo zajedno izbegavali, rekao je on.

    Kostić smatra da je Vlada Srbije pokazala jedinstvo upravo tamo gde je najpotrebnije – doslednom držanju evropskog kursa, pravljenju strateških partnerstava i izgradnji poslovnog ambijenta u zemlji, koji postaje atraktivan za domaće i strane ulagače.

    Prijemu je prisustvovao veliki broj predstavnika državnih institucija, političkih stranaka, komorskog sistema, poglavari verskih konfesija, diplomatskog kora akreditovanog u Beogradu i nevladinih organizacija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE