Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić: Ministri sami određivali prioritete

    O smanjenju troškova ministarstava odlučivali su sami ministri i većini je bilo važnije da sačuvaju zarade zaposlenih u administraciji, a da se odreknu investicija, kaže ministar finansija Mlađan Dinkić.

    Mislim da je trebalo neke stvari bolje napraviti kod određivanja prioriteta gde će u rebalansu državnog budžeta biti smanjeni troškovi, rekao je Dinkić novinarima.

    Mogu da se složim ili ne složim, ali prioritete u Ministarstvu unutrašnjih poslova nisam ja radio, nego moj kolega Ivica Dačić. Njima je bilo važnije da svi imaju i dalje bonuse, a da se odreknu, naprimer, investicija vezanih za sprečavanje elementarnih nepogoda, istakao je Dinkić.

    Ipak, nadamo da ćemo uspeti da podsticanjem privrednih aktivnosti poboljšamo situaciju i da ćemo onda te neke investicije samo odložiti za narednu godinu, rekao je ministar finansija.

    Pročitajte i>>>Skupština 1. jula raspravlja o predlogu rebalansa budžeta

    Dinkić je ocenio da je uvek loše smanjivati kapitalne investicije, ali da je to u redu ako se radi o projektima koji mogu da sačekaju.

    Ja sam se, naprimer, odrekao svih projekata i kapitalnih investicija u turizmu. Izgradnja žičara može da čeka neka bolja vremena, rekao je Dinkić nakon potpisivanja dokumenata o saradnji sa softverskom kompanijom "Prelovac medija".

    Ministar finansija i privrede rekao je da je ministrima naloženo da provere zašto nisu "povučene" 3,3 milijarde povoljnih ugovorenih kredita za infrastrukuru.

    Dinkić je rekao da je taj zaključak Vlade Srbije donet u ponedeljak i da nikom neće biti odobreno da pregovara o novim kreditima, ako ne povuče najmanje 70 odsto prethodno ugovorenih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE