Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ina benzinske stanice u rukama malih preduzetnika

    Uprava Ine odobrila je pokretanje pilot projekta 'model preduzetnika' na 20 benzinskih stanica i najavila raspisivanje tendera na kojem će mali preduzetnici moći da se prijave za upravljanje benzinskim pumpama pod Ininim brendom.

    Iz Ine ističu da se takav model već dugo koristi u maloprodaji u naftnoj industriji te omogućuje kompaniji da zadrži kontrolu nad svojom maloprodajnom mrežom, istovremeno joj pružajući priliku da se fokusira na poboljšanje mreže i usluga. To je, procenjuju, i "odlična prilika za preduzetnike da izgrade svoj biznis, pri tom dajući podsticaj razvoju preduzetništva u Hrvatskoj".

    U tom modelu, kako se objašnjava, kompanija zadržava vlasništvo nad svom maloprodajnom imovinom uključujući koncesiju, imovinu, objekte, infrastrukturu i robu, dok preduzetnik upravlja tim resursima, kao i svojim timom na benzinskoj stanici, za naknadu dogovorenu s Inom.

    "Tokom odabira budućih partnera, prednost će imati kandidati s iskustvom u maloprodaji u naftnoj industriji i poznavanjem Ininog sistema", navode iz Ine i napominju da će ova kompanija pomoći odabranim preduzetnicima pri osnivanju kompanije te izgradnji uspešnog poslovanja s obzirom da je i u Ininom najboljem interesu da te kompanije posluju što efikasnije i uspešnije.

    Prema neslužbenim informacijama Uprava je odobrila pilot projekat, dok će sama odluka o pokretanju ovog modela poslovanja biti donesena kasnije i zavisiće od interesovanja.

    Ina u Hrvatskoj ima nešto više od 400 benzinskih stanica, a pilot projekt kreće s njih 20 iz zagrebačke i šire regije, odnosno od Varaždina do Karlovca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE