Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    G8 za saradnju u borbi protiv neplaćanja poreza

    Lideri grupe osam industrijski najrazvijenih zemlja (G-8) saopštili su da vlade treba da sarađuju na zatvaranju rupa u zakonima koje omogućavaju multinacionalnim korporacijama izbegavanje plaćanja porez u matičnim zemljama.

    U zajedničkom saopštenju na kraju dvodnevnog samita u Severnoj Irskoj, lideri kluba G-8 saopštile su da poreske vlasti treba da razmenjuju podatke kako bi se "borile protiv nedaća izbegavanja poreza" i otežale kompanijama da "prebacuju profite preko granica radi izbegavanja poreza".

    Pročitajte i >>> Zašto Kina nije članica G8?

    Ključna reč u dokumentu, ocenjuje agencija Associted Press, mogla bi da bude "treba", što ukazuje da nema formalnog sporazuma, a dogovorena načela će biti dalje razvijana na ovogodišnjem samitu G-20.
    Velika Britanija, koja je domaćin samita u mestu Eniskilen u Severnoj Irskoj, pozdravila je sporazum kao prvi korak ka stvaranju novog okruženja transparentnog rada korporacija, pošto je ključna stavka u planu zahtev da multinacionalne kompanije objave koliko poreza plaćaju u svakoj zemlji.

    Očekuje se će kasnije danas učesnice samita – Velika Britanija, SAD, Nemačka, Rusija, Francuska, Italija, Kanada i Japan, izdati saopštenja sa zajedničkim stavovima o okončanju građanskog rata u Siriji i o borbi protiv terorizma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE