Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas: Forcan menja Dinkića

    Stav Srpske napredne stranke je da bi sadašnje Ministarstvo finansija i privrede trebalo razdvojiti i formirati poseban resor privrede i industrije, saznaje list Danas iz izvora bliskih vrhu te partije.

    Na čelu novog ministarstva, koje bi nastalo ili kroz rekonstrukciju vlade ili posle eventualnih izbora, moguće je da će se naći Milka Forcan, inače vrlo bliska SNS, ali možda i Milenko Dželetović, sadašnji predsednik Ekonomskog saveta te stranke i čovek koga uvažavaju i Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić.

    Takođe, u SNS se razmišlja i o profesoru Bojanu Dimitrijeviću, bivšem ministru trgovine i turizma koji je sada član Predsedništva SNS, piše Danas.

    Forcan i Dimitrijević nisu želeli da komentarišu takvu mogućnost, a Dželetović tvrdi da sa njim niko nije razgovarao ni na temu podele Ministarstva niti o mogućim kandidatima za ministre.

    Dželetović, ipak, ne isključuje mogućnost da se u nekoj narednoj podeli formira novo posebno ministarstvo, jer, kako je rekao, privredna javnost u ovoj strukturi vlasti ne prepoznaje da se njome neko bavi.

    Iako mogući kandidati nisu potvrdili informacije do kojih je došao list Danas, činjenica je da se o ekonomiji u SNS poslednjih nedelja dosta razgovaralo. Nije tajna da naprednjaci nisu zadovoljni stanjem u realnom sektoru privrede i da misle da je na tom polju moglo da se uradi mnogo više.

    Pogoršanje gotovo svih makroekonomskih pokazatelja ukazuje da je postojeća organizacija Ministarstva neodrživa i da nešto hitno treba menjati, tvrdi izvor Danasa iz SNS i dodaje da bi bilo sasvim prirodno da SNS preuzme odgovornost za ekonomsku situaciju u zemlji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE