Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nafta jeftinija nakon ubiranja profita

    Cene nafte su jutros pale, nakon što su investitori pokupili profit ostvaren tokom prošlonedeljnog skoka cena, izazvanog zabrinutošću oko rasta tenzija na Bliskom istoku, navode analitičari.

    Američka 'laka' nafta za isporuku u julu pojeftinila je na Merkantilnoj berzi u Njujorku za 35 centi na 97,50 dolara po barelu, prenosi agencija France press.

    Istovremeno je barel severnomorske nafte tipa 'brent" na berzi u Londonu pojeftinio za 45 centi na 105,48 dolara za barel. "Nakon prošlonedeljnog rasta cena, predviđa se da će ove nedelje one biti u padu, na šta bi mogli da utiču eventualno novo gomilanje zaliha u SAD ili loši ekonomski podaci iz te zemlje ili Japana", rekao je za France press Michael McCarthy glavni strateg sidnejske fime CMC markets , dodajući da se na cene odražava i neizvesnost oko nastavka monetarnih stimulacija u SAD.

    Cene sirove nafte skočile su u petak nakon što je Vašington saopštio da ima dokaze da su snage sirijskog režima koristile hemijsko oružje i obećao vojnu pomoć pobunjenicima. Zvanični Damask je potom odbacio te tvrdnje, ističući da su one samo izgovor da bi se SAD umešale u građanski rat u Siriji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE