Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska: Franck postaje distributer italijanske Lavazza-e

    Zagrebački Franck, lider na hrvatskom tržištu kafe, uskoro bi trebao bi postati distributer italijanskog brenda Lavazza-e.

    To će ostvariti kupovinom firme Gala Plus od sadašnjih vlasnika, porodice Hrvoja Petrača, koja se očito povlači iz tog biznisa, a godinama ima distribuciju i uvoz tih proizvoda, piše Poslovni dnevnik.

    Iz Francka su prošle nedelje objavili potpisivanje predugovora o kupovini Gale Plus, a kupoprodaja sledi, kažu, kada i ako se ispune uslovi zacrtani predugovorom. Franck se u svom razvoju dugo oslanjao samo na organski rast, a akvizicijama se ta kompanija pod vlasničkom kontrolom (porodice) Milana Artukovića počela okretati tek pre četiri-pet godina, kad je preuzela Victoriju (2008.) i Gloriju (2009.).

    Ali, najnovija je specifična pre svega zbog toga što njome glavni igrač na lokalnom tržištu kafe preuzima (samo) distribuciju konkurentskog inostranog brenda koji na tržištu espresso kafe u Hrvatskoj trenutno slovi za broj tri. Upućeni smatraju da bi nova akvizicija mogla biti samo prvi korak u jačanju i produbljavanju saradnje s Italijanima. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE