Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jača podrška EBRD privatnim agrarnim kompanijama u Srbiji

    Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je sedam miliona evra za finansiranje sezonskog obrtnog kapitala agrarnih kompanija u Srbiji, na osnovu robnih zapisa.

    Kako se navodi u saopštenju, finansiranje srpskih agrarrnih kompanija naa bazi uskladištenih poljoprivrednih proizvoda kao zaloge EBRD sprovodi zajedno sa Credit Agricole bankom u Srbiji.

    Ističe se da će će taj način finansiranja olakšati pristup finansiranju privatnim kompanijama u agraru i na taj način podržati ekspanziju tog vitalnog sektora srpske ekonomije.

    "Ovo je peti projekat pod okriljem programa finansiranja na bazi robnih zapisa za Srbiju koji je inicijalno započet 2010. godine, ali prvi koji će pored učešća u riziku obuhvatiti i učešće u finansiranju", navodi se u saopstenju.

    Učešće EBRD, kao se navodi, obezbeđuje sigurnost zainteresovanim bankama i dokazuje da je kreditiranje na bazi robnih zapisa kao zaloge izvodljivo.

    Ta međunarodna banka ističe da ima dugogodišnje iskustvo u promovisanju finansiranja na bazi robnih zapisa i napominje da su slični programi bili pokrenuti i u Bugarskoj, Kazahstanu, Slovačkoj i Ukrajini.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE