Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uspeli protesti protiv GMO

    "Marš protiv Monsanta" koji se održao u 52 zemlje doveo je do otkazivanja naloga za izvoz genetski modifikovane (GMO) pšenice, piše Business Insider.

    Monsanto je odustao od uzgoja GMO useva u Evropi pošto se suočio s velikim otporom na Starom kontinentu, gde sve više zemalja zabranjuje upotrebu njegovog GMO semena.

    Iz Monsanta kažu da je kontraproduktivno da se bore protiv vetrenjača. Ova odluka je donesena posle protesta koji su počeli prošle subote sa Maršom protiv Monsanta, kada su se građani 400 gradova u 52 zemlje pobunili protiv Monsanta i njegovog uticaja na vlade.

    Protestima je traženo da se proizvodi koji sadrže GMO jasno označe etiketom tako da građani sami mogu odlučiti hoće li ih kupovati.

    S druge strane Monsanto i dalje pokušava da uveri kako je GMO hrana sigurna i da je samo obeležavanje jako skupo.

    Ovo Monsantovo uveravanje o bezopasnosti podseća na epizodu iz prošlosti kada je Monsanto uveravao da je njegov proizvod DDT bezopasan a sada je zabranjen širom sveta, podseća Business Insider.

    Posle Marša protiv Monsanta Brandon Michener iz evropskog predstavništva Monsanta je rekao da više neće lobirati za uzgoj GMO u Evropi. Najveća Monsantova konkurencija u Evropi, Bayer, BASF i Syngenta, već su ranije odustali od GMO semena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE