Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Savet od majstora: Nemojte prodavati zlato!

    Ono što je Warren Buffet kada je investiranje u akcije u pitanju, to je Jim Rogers kada je u pitanju roba.

    Jim Rogers, vlasnik investicione kompanije Rogers Holdings, jedne od najvećih svetskih kompanija koje ulažu u robu, rekao je kako je kontinuirani rast cene zlata u proteklih 12 godina vrlo neobična pojava.

    On je u razgovoru za indijski Economic Times rekao da je korekcija na tržištu plemenitih metala prilično zakasnela,

    "Pokažite mi tržište koje je raslo toliko dugo bez prekida, ja ga ne poznajem. Korekcije od 30 ili čak 50 posto u jeku uzlaznoga trenda sasvim su normalna pojava, a cena zlata – otkako je započeo trend rasta početkom veka još nije doživela korekciju veću od 30 posto.", rekao je Rogers.

    Rogers objašnjava kako se ne bi čudio da se cena prepolovi u odnosu na vrhunac od 1910 dolara za uncu koji je dostignut u septembru 2011. godine.

    "Snažna korekcija zdrava je za nastavak uzlaznog cenovnog trenda, budući da će se tržište na taj način osloboditi slabih i neodlučnih ulagača, i time će se stvoriti dobra osnova za dosezanje novih nivoa u budućnosti.", rekao je Rogers.

    On ističe kako ništa od svog zlata što ga poseduje on nije prodao niti ga ne namerava prodati, a ukoliko cena nastavi da pada, Rogers se nada "da će biti dovoljno pametan da kupi još zlata".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE