Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tim Cook: Budućnost u ‘nosivoj’ tehnologiji

    Govoreći na konferenciji D11, Apple-ov direktor, Tim Cook, istakao je kako kompanija definitivno ne gubi svoj "cool" faktor, te je odbacio sugestije kako gubi rat na tržištu mobilnih operacionih sistema obzirom da ga je po broju prodatih uređaja uverljivo prestigao Android. 

     

     

    Naime, Cook ističe kako za njih nikad nije bila pobeda napraviti najviše, već najbolji mobilni telefon. Takođe je naveo kako je kompanija prodala 13 miliona uređaja Apple TV, od čega polovinu prošle godine.

     

    Kada je bio upitan o mogućim novim proizvodima, poput televizora ili ručnog sata, odbio je komentarisati bilo kakve buduće proizvode kompanije.

     

    Ipak, istakao je kako je područje "nosive" tehnologije (wearable technology) vrlo zanimljivo i sazrelo za dalje istraživanje. Takođe je naveo kako će se mnogo kompanija boriti na tom području, ali je odbio da odgovori da li će i Apple biti jedna od njih.

    Tržište ’nosive tehnologije’ danas vredi od tri do pet milijardi dolara, a u narednih tri do pet godina moglo bi da dostigne vrednost od 30-50 milijardi dolara, procenjuju stručnjaci Credit Suisse.

    Jedna od ključnih pokretačkih snaga rasta’nosive’ tehnologije predstavljaju pametni telefoni koji deluju kao centar za povezivanje svih ovih uređaja. Kako Apple i Google dominiraju operativnim sistemima pametnih telefona ove kompanije su u najboljoj poziciji da iskoriste rast novog tržišta.

    U izveštaju Credit Suisse-a procenjuje se da pametni sat (iWatch) kompaniji Apple na godišnjem nivou može da donese prihod od 10 milijardi dolara, kao i 3,30 dolara zarade po deonici.

     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE