Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski predstavnik u trci za najprestižniju nagradu sveta

    Darko Budeč, osnivač kompanije Buck i dobitnik nagrade 'Ernst & Young Preduzetnik godine' 2012. godine za Srbiju, uskoro će se uputiti u Monte Karlo, gde će učestvovati u izboru Svetskog preduzetnika godine. Darko Budeč će zajedno sa 49 pobednika iz drugih zemalja biti zvanično primljen u Počasni klub svetskih preduzetnika godine, koji će konkurisati za svetsku titulu. Pobednik će biti proglašen na svečanoj ceremoniji u subotu, 8. juna u Monte Karlu.

    “Ne postoje nikakve posebne pripreme za ovakav događaj. Tamo će se pojaviti vrhunski preduzetnici iz celog sveta, ali i pored toga što su finansijski mnogo moćniji od nas, oni su samo kvalitetni pojedinci koji rade na uređenim tržištima. Cilj mi je da dam sve od sebe da promovišem Srbiju kao zemlju u koju treba ulagati i koja ima puno da ponudi. Ako to uspem, moj put će biti uspešan”, istakao je Budeč.

    Olivera Blagić, Partner u revizorsko-konsultantskoj kompaniji Ernst & Young, koja će takođe prisustvovati svetskoj ceremoniji u Monte Karlu, ističe da je ovogodišnji izbor Svetskog preduzetnika godine od posebne važnosti jer će za ovu prestižnu nagradu prvi put konkurisati predstavnik Srbije.

    Svetskog preduzetnika godine izabraće nezavisni žiri sastavljen od grupe prethodnih dobitnika. Nagrada se dodeljuje na osnovu šest kriterijuma, čime se svim nacionalnim pobednicima pruža jednaka šansa. U ove kriterijume spadaju: preduzetnički duh, finansijske performanse, strateško usmerenje, inovativnost, globalni domet i lični integritet. Žirijem će ove godine predsedavati Rodrigo Alonso Herrera iz kompanije Genomma Lab Internacional iz Meksika.

    Izbor za Ernst & Young Svetskog Preduzetnika godine od ove godine uključuje dodatne aktivnosti od posebnog interesovanja za preduzetnike i druge poslovne lidere. Neki od renomiranih gostiju koji će obratiti preduzetnicima su Kofi Annan, bivši Generalni sekretar Ujedinjenih Nacija, Sir Timothy Berners-Lee, osnivač World Wide Web-a, Sir Stelios Haji-Ioannou, osnivač avio kompanije EasyJet, Dambisa Moyo, ugledni međunarodni ekonomista, Mika Häkkinen, dvostruki šampion Formule 1 i drugi. Ključne teme o kojima će se govoriti uključuju tržišta u razvoju, društveni doprinos, radno mesto budućnosti, održivi razvoj, privatni kapital i porodični biznis.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE