Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Londonski ugostitelji na finalu Lige šampiona zaradili milione

    Londonski ugostitelji nakon nemačkog finala Lige šampiona u kojem je Bayern sa 2:1 pobedio Borussiju iz Dortmunda više su nego zadovoljni s finansijskim učinkom fudbalskog spektakla na londonskom Wembley-ju.

    Nakon prvih ocena nemačko finale usrećilo je ugostitelje sa 55 miliona evra zarade.

    U London je zbog finala Lige šampiona doputovalo približno 150.000 Nemaca, što je više nego što može prihvatiti stadion Wembley, gde je u fudbalskoj predstavi dva najbolja kluba u Nemačkoj uživalo 86.298 sretnika.

    Ljubitelji fudbala, koji nisu imali ulaznicu za gledanje spektakla su zato „okupirali“ barove, pansione, klubove i pabove po Londonu u najvećoj nemačkoj "invaziji" na Ostrvo nakon invazije germanskih naroda u petom i šestom veku.

    Prema ocenama profesora Simona Chadwick-a s Univerziteta Coventry Bavarci su za pobedu u elitnom evropskom klupskom takmičenju bogatiji za približno 125 miliona evra, dok se Borussia za poraz morala zadovoljiti sa oko 73 miliona evra.

    Celokupna vrednost finala Lige šampiona iznosi zajedno 370 miliona evra, što je 17,5 miliona evra više nego lani te za 50 miliona evra više u poređenju sa finalom 2009. godine u kojem su se u Londonu nadmetali Manchester United i Barcelona.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE