Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS zаpošljаvа nаjbolje stipendiste Fondа zа mlаde tаlente Dositejа

    Kompanija NIS bila je domaćin manifestaciji „Career Days“ za stipendiste Fonda za mlade talente ,,Dositeja“ koji je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta. Najbolji stipendisti su nakon položenih testova iz engleskog jezika i logičkog rezonovanja ušli u program „NIS Šansa 2013.“ i dobiće priliku da od jula dobiju zaposlenje u kompaniji na godinu dana. Nakon isteka tog perioda, mnogi od njih potpisaće ugovor za posao na neodređeno u NIS-u.

    Preduslov da učestvuju na „Career Days“ je bio da su nezaposleni i na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i da su završili osnovne ili master studije.

    Manifestacija predstavlja početak realizacije Protokola o saradnji koji su početkom februara potpisali kompanija NIS i Ministarstvo omladine i sporta. Cilj ovog protokola je podrška talentovanim učenicima i studentima koji su stipendisti republičkog Fonda za mlade talente.

    Kompanija će studentima koje stipendira i nagrađuje Fond za mlade talente ,,Dositeja“ omogućiti pohađanje stručne prakse i stručnih radionica kao i zapošljavanje diplomiranih stipendista Fonda prema potrebama i mogućnostima NIS-a. Na ovaj način, NIS želi da stimuliše učenike i studente da stiču znanje iz oblasti prirodnih nauka budući da su to kadrovi koji su kompaniji potrebni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE