Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Palma: Znam šta će Srbiju najbrže odvesti u Evropu

    Predsednik Skupštine grada Jagodine, mišljenja je da Srbiju u Evropu najbrže može odvesti inostrani krupni kapital, jer će lobirati u svom interesu.

    "Status za pregovore je dobar, medjutim najbrže će nas u Evropu odvesti velike inostrane kompanije koje će ovde otvarati Fabrike, zapošljavati naše ljude, a u svom interesu lobirati da Srbija što pre postane članica Evropske unije", rekao je Dragan Marković Palma.

    Marković je najavio posetu Rimu privrednika iz Srbije od 19. do 21. juna u organizaciji Skupštine grada Jagodine. Reč je o 120 ljudi, medju kojima su privrednici iz deset gradova Srbije, a u delegaciji je i šest gradonačelnika, objasnio je Marković, koji će biti na čelu delegacije.

    Gradonačelnik Jagodine je rekao da će se razgovarati sa privrednicima Rima o ulaganjima u Jagodinu i Srbiju, ali i sa izvoznicima Italije u Srbiju. Uz to što je Italija jedan od najvažnijih i najvećih investitora u Srbiji, ta država je i najveći strani investitor u Jagodini, istakao je Marković.

    On je ponovio da Jagodina postaje Industrijski centar Italije u Srbiji i tražiće, s obzirom da će veliki broj ljudi raditi u italijanskim fabrikama, uvodjenje u nastavu u školama učenje italijanskog jezika.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE