Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi predsednik IO Hypo Alpe-Adria Bank

    Novi predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd je Zoran Vojnović, koji je na toj poziciji nasledio Vladimira Čupića.

    Zoran Vojnović je do sada obavljao funkciju glavnog izvršnog direktora i izvršnog direktora za poslove upravljanja rizicima u Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Podgorica, dok je od avgusta 2009. do kraja 2011. bio zamenik predsednika Izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd, zadužen za upravljanje rizicima.

    Bankarsku karijeru započeo je u Sektoru poslova sa inostranstvom Jugobanke u Beogradu i filijali u Njujorku, nakon čega se vraća u Beograd na mesto potpredsednika Izvršnog odbora, zaduženog za poslove sa inostranstvom. Narodna banka Jugoslavije i Agencija za rehabilitaciju banaka postavljaju ga 2001. godine za generalnog direktora Jugobanke u periodu rehabilitacije.

    Februara 2002. prelazi u UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd, na mesto zamenika predsednika Izvršnog odbora. Diplomirao je na smeru Međunarodne trgovine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, a stekao titulu Executive MBA na IMADEC univerzitetu u Beču. Govori engleski i francuski jezik. Rođen je 1956. godine u Beogradu, oženjen je i otac jednog deteta.

    Preostali sastav Izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd ostao je nepromenjen i čine ga Martin Kammermeier kao zamenik predsednika Izvršnog odbora i Oliver Klesinger, Mirko Španović i Rade Vojnović, kao članovi izvršnog odbora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE