Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do sada neviđeno: Svi radovi velikog majstora na jednom mestu

    Od kada ovaj svet zna za lik i delo Van Gogh-a (1853-1890), čuvenog Holanđanina, nije bilo prilike da se svi radovi velikog slikara sakupe na jednom mestu i predstave javnosti. Zato će ova godina biti posebna i to u organizaciji Van Gogh-ovog muzeja u Amsterdamu povodom 40 godina postojanja.

    Ako vas put nanese u Holandiju, ne propustite da svedočite sabranim delima jednog od najvećih slikara koji je za samo deset godina rada uspeo da značajno obeleži istoriju umetnosti i umetnike koji su stvarali posle njega. Ovo neće biti klasična izložba sa slikama i crtežima koji se nikada do sada nisu videli jedno pored drugog, već će ovo biti izložba Van Gogh-ovih ličnih predmeta, pisama, tuba sa bojama koje je koristio. Biće izložena njegova jedina preživela paleta. Do januara sledeće godine, kada se izložba završava, muzej će organizovati radionice, predavanja, radne grupe, multimdijalne prezentacije, analizu radova pod mikroskopom, demonstraciju uslova u kojima je slikar radio…

    Do danas je preživelo 1200 Van Gogh-ovih crteža i 864 slika. Muzej u Amsterdamu se ponosi kolekcijom od 200 slika, 31 grafike i 437 crteža, a za ovu priliku iz celog sveta će se okupiti svi radovi koji su delovi muzejskih postavki u Americi, Japanu, Francuskoj, Nemačkoj kao i privatnih kolekcija.

    Ako ste u prilici, ne propustite ovakav istorijski događaj za sva čula. Ulaznica je 15 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE