Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kostić: Nema političke opstrukcije za povezivanje kompanija

  Predsednik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da skupovi kao što je Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, pokazuju da nema političke opstrukcije da bi se realizovalo povezivanje kompanija iz regiona.

  "Potrebna je samo komunikacija, a komunikacija je na odgovarajućem nivou", istakao je Kostić u izjavi Tanjugu na samitu u Bečićima, napominjući da je političarima često potrebno konkretno pitanje kako mogu da pomognu.

  U spoju biznisa i politike na jednom ovakvom skupu, oni mogu da čuju konkretno od ljudi iz privrede koji su problemi i da svojim političkim uticajem smanje sve prepreke koje stoje isred nas da bi se ostvarila ta saradnja, da bi ova regija bila što konkurentnija i da možemo zajednički da nastupimo na nekim trećim tržištima, naveo je on.

  Kostić je napomenuo i da je politička podrška saradnji sada više deklarativna, nego što je konkretna, "ali do konkretizacije će doći, ono što je važno, jeste da nema nijedne političke prepreke da se to realizuje".  Kako je istakao, prvi samit u Aranđelovcu je bio na političkom nivou sa predsednicima, "na ovom samitu smo imali premijere i ministre, to vam već govori o tome da idemo ka realizaciji i operacionalizaciji onoga što je već dogovoreno".

  Kostić je naveo i da je ideja koju je izneo o jednoj, udruženoj kompaniji koja bi se zvala AMANP, i koju bi činile kompanije Agrokor, MK grupa, Atlantik grupa, Nektar i Podravka naišla na pozitivnu reakciju medija, a "polako se javljaju i pojedini političari".

  "Kompanije o kojima govorimo, inače, blisko sarađuju, mi se privatno družimo nekad čak i pričamo o toj ideji, ovo je bio dobar lakmus da vidimo kako će ta ideja da odjekne u javnosti. Nismo ni mi bili sigurni kako bi javnost reagovala, za sada je u glavnom delu pozitivno", naglasio je on.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE