Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sredstva za program zapošljavanja u Vojvodini

    Za program zapošljavanja u Vojvodini, Vlada u Novom Sadu i 43 opštine obezbedile su 347 miliona dinara, u okviru Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja za 2013.godinu.

    Premijer Vojvodine Bojan Pajtić uručio je predstavnicima 43 opštine iz pokrajine sporazume kojima se udružuje 162 miliona dinara iz budžeta Pokrajine sa 185 miliona dinara koje su obezbedile lokalne samouprave, namenjenih za programe zapošljavanja.

    "Veoma sam zadovoljan što su se 43 lokalne samouprave, od 45 koliko ih ima u Vojvodini, odazvale javnom pozivu i učestvovale u ovoj akciji. U 43 grada i opštine zajednički ćemo zapošljavati stanovnike Vojvodine", rekao je Pajtić prilikom uručenja sporazuma.

    Program, koji obuhvata i obuku, prema Pajtićevim rečima, delom je namenjen zapošljavanju mladih sa višim i visokim obrazovanjem u statusu pripravnika i kroz stručnu praksu, dok će se drugim delom zapošljavati oko dve hiljade radnika na javnim radovima.

    Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin rekao je da se današnjom aktivnošću u Vladi Vojvodine nastavlja kampanja zapošljavanja koja je započeta pre tri nedelje.

    "Izuzetno je poverenje između Vlade Vojvodine i lokalnih samouprava. Više od 95 odsto dogovorenog je uspešno realizovano. Ostvarićemo cilj koji smo zacrtali u ovoj godini, a to je da kroz programe i subvencije zaposlimo između četiri i pet hiljada ljudi", naglasio je Vasin.

    Vlada Vojvodine je projekat udruživanja sredstava iz pokrajinskog budžeta sa sredstvima lokalnih samouprava započela pre dve godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE