Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski fijat isplovljava za Ameriku

    Prvi kontingent od 3.100 automobila „fijat 500L“ proizvedenih u Kragujevcu, u petak iz Bara, isplovljava ka Sjedinjenim Američkim Državama.

    Šumadijski fijati, specijalno pripremljeni za najzahtevnije i najprobirljivije tržište automobila na svetu, za dve nedelje će Grimaldijevim brodom stići u luku Balitimor.

    Potpuno smo spremni za ovako delikatan posao kao što je izvoz kontingenata automobila za Ameriku. Prema planiranoj dinamici brod za Baltimor će isplovljavati, zasada jednom mesečno, kazao je za „Novosti“ direktor sektora za razvoj i tehničko-operativne poslove u „Luci Bar“ Deda Đelović.

    Prema njegovim rečima, u Evropu se preko Bara izvozi nedeljno oko 1.500 vozila, u proseku isplovljavaju dva broda sedmično. U luku Bar iz Kragujevca stiže desetak vozova nedeljno sa vozilima FAS, u skladu sa ranije predviđenom dinamikom izvoza „fijata 500 L“ preko ovog koridora.

    Fabrika automobila u Kragujevcu planira da ove godine izveze oko 99 odsto proizvedenih automobila.

    Krajem februara, u AD „Luka Bar“ potpisan je ugovor o izvozu automobila „fijat“ 500 L“ iz fabrike FAS u svet, uključujući i SAD, a plan je da se proizvede između 110.000 i 180.000 vozila – istakao je nedavno na Kopaoniku, generalni direktor FAS Antonio Ćezare Ferara.

    Zbog povećane tražnje za automobilom „500 L“, u fabrici „Fiat automobili Srbija“ za dva meseca se zaposlilo više od 500 radnika. Plan je da se do kraja godine zaposli ukupno 600 novih radnika, potom još 800, a povećaće se i broj radnika u pogonima dobavljača za FAS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE