Milan Beko u svojstvu građanina bio na saslušanju u MUP-u

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milan Beko u svojstvu građanina bio na saslušanju u MUP-u

  Biznismen Milan Beko saopštio je da se odazvao zahtevu za saslušanje kako bi prekinuo "zlonamerne insinuacije" vezane za predmet Luke Beograd.

  Beko se oglasio saopštenjem u kojem navodi da nije bio u zakonskoj obavezi da se odazove zahtevu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Tužilaštva da da izjavu o Luci Beograd, ali da je smatrao da treba to da uradi da bi prekinuo "zlonamerne insinuacije" vezano za taj predmet.

  >>> Beko: Nemamo ni lidera ni ideologiju za izlazak iz krize

  U saopštenju dostavljenom medijima, Beko je potvrdio da je danas u svojstvu građanina dao izjavu predstavnicima MUP-a i Tužilaštva o sticanju akcija Luke Beograd od strane Worldfin i poslovanju Luke Beograd nakon preuzimanja.

  Beko je naveo da se odazvao zahtevu za saslušanje "iako je po tom predmetu ispunjeno zakonsko ograničenje o dužini razgovora od četiri sata" na prošlom saslušanju.

  "Iako je po ovom predmetu ispunjeno zakonsko ograničenje o dužini razgovora od četiri sata već prilikom prošlog saslušanja, smatrao sam da zahtevu MUP-a i Tužilaštva treba da se odazovem, kako bi se zlonamerne insinuacije oko Luke Beograd, koje godinama traju, konačno privele kraju u jednom sveobuhvatnom pravnom postupku", navodi se u saopštenju.

  On je istakao da ne vidi mogućnost da Luka Beograd odgovori svojim finansijskim obavezama.  "Menadžment kompanije će učiniti sve da na najbolji način zaštiti interese banaka-poverilaca, a posebno naših partnera, malih akcionara Luke Beograd", naveo je Beko.

  >>> Milan Beko: U Srbiji došlo do "ekremizacije"

  Kako je dodao, tokom današnjeg šestočasovnog razgovora u MUP-u odgovarao je i na pitanja koja se tiču sticanja vlasništva Luke Beograd nad drugim preduzećima i nekretninama, i poreskih implikacija s tim u vezi.

  "Svoje odgovore sam detaljno potkrepio odgovarajućom dokumentacijom", piše u saopštenju.

  Beko je ocenio i da je Luka Beograd izgubila sedam godina čekajući da se "veštački napravljena" afera razreši i u tom periodu je samo poslovnim bankama platila 23 miliona evra kamata.

  "Mislim da dalje više ne možemo", naveo je Beko i poručio da je "onima koji već odavno rade na podrivanju ekonomskih mogućnosti Srbije i njenog ekonomskog interesa u slučaju Luke Beograd to uspelo".

  Saslušanje Milana Beka počelo je danas posle 10 sati, a on je nešto posle 16 časova izasao na sporedni izlaz iz zgrade Palate Srbije na Novom Beogradu.

  Beko je krajem januara već saslušavan povodom tog slučaja i tada je novinarima rekao da je policiji i tužilaštvu objasnio sve okolnosti preuzimanja akcija Luke Beograd i ukazao na razloge zašto je tokom više godina stvaran privid navodne nezakonitosti u postupku sekundarne privatizacije Luke.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE