Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nezaposlenost najveći problem na Kosovu

    Nezaposlenost je najveći problem na Kosovu, smatra 55 odsto ispitanika u istraživanju koje je na Kosovu sproveo Program UN za razvoj (UNDP).

    Gradjani Kosova, kao ostale najteže probleme vide siromaštvo i visoke cene.

    U ispitivanju je učestvovalo 1.290 punoletnih gradjana Kosova, uključujući pripadnike svih manjinskih zajednica, a koji su izrazili veće zadovoljstvo radom premijera Kosova i tužilaštva u poredjenju sa prošlom godinom.

    Većina ispitanika su pesimisti kada je reč o mogućnosti zapošljavanja u javnom sektoru bez veze. Većina njih ocenila je da su porodične veze, korupcija, partijska pripadnost i prijatelji najznačajniji faktori za zapošljavanje u javnom sektoru.

    Korupcija se, prema izveštaju, percepira kao jedan od glavnih problema na Kosovu. Procenat gradjana koji smatraju da je korupcija široko rasprostranjena u institucijama je povećana u odnosu na period april-oktobar 2012. godine.

    Većina anketiranih misli da je Kosovo ostalo van režima putovanja bez viza "zbog toga što Vlada i druge institucije Kosova nisu ostvarile potrebne kriterijume koji proizlaze iz Vodiča u procesu liberalizacije viza".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE