Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cilj je ruske ekonomije da smanji zavisnost od cena nafte

    Prioritet za vlast u Rusiji je da ekonomiju države prebaci na inovativni put razvoja, ali to nije lako pri visokim cenama nafte, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, odgovorajući tokom telekonferencije na pitanje bivšeg minsitra finansija Alekseja Kudrina.

    Putin je istakao da je cilj da ruska ekonomija smanji zavisnost od cene nafte.

    "Osnov naše ekonomske politike neće se menjati. I ubuduće ćemo, pre svega, obraćati pažnju na makroekonomske pokazatelje i orijentisati realnu ekonomiju na zadovoljavanje socijalnih potreba stanovništva", rekao je ruski predsednik.

    Kudrin je, kao gost u studiju tokom godišnjeg Putinovog odgovoranja na pitanja građana, rekao da su za smanjenje ekonomskog rasta Rusije krivi unutrašnji faktori, jer je cena nafte i dalje visoka. Na primedbu Putina da mu je nuđeno da bude u vladi, ali da je on "lenjivac" koji neće da radi, Kudrin je odgovorio da ne želi da radi sa polumerama i polureformama, kao i da ne postoji program kako da se Rusija otrgne od zavisnosti od nafte.

    Putin je demantovao informacije koje su se pojavile u nekim ruskim medijima da između predsedništva i vlade postoji razdor po pitanju uzroka smanjenja ekonomskog rasta. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE