Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Devize će menjati i poštari

     

    ‘Pošta’ Srbije očekuje dozvolu za menjačke poslove i posredovanje kod osiguranja u poštama, izjavio je generalni director JP PTT saobraćaja ‘Srbija’ Milan Krkobabić. Dodaje da se u preduzeću neće deliti otkazi i predviđa dupliranje neto dobiti u odnosu na prošlu godinu.

    "U planu je i da sa bankama, koje su zainteresovane, potpišemo ugovore i da u našim objektima za njih obavljamo određene poslove, pošto nemaju u svakom mestu ekspoziture. Tu su i elektronska trgovina i poštansko-transportna logistika, poštansko-finansijske usluge, registrovana elektronska pošta, elektronska uprava, digitalizacija televizijskog signala i ponuda KDS za širi broj korisnika u Srbiji po pristupačnim cenama", istakao je Krkobabić u intervjuu današnjim "Novostima".

    "Namera novog menadžmenta je da neto dobit u ovoj godini bude duplirana u odnosu na prošlu. Zato će se stare usluge pružati na nov način, ponuda će biti proširena i 'Pošta' će maksimalno iskoristiti svoje resurse. Njena prednost u odnosu na konkurenciju leži u 1.500 objekata smeštenih u svakom mestu u Srbiji, 15.000 zaposlenih i poverenju koje uživa kod građana", rekao je Krkobabić.

    On je najavio da će u IT sektor ove godine biti uloženo 20 miliona evra.

    "Praktično, to za građane znači da nema peripetija na šalterima, da se više u poštama neće desiti da, na primer, padne sistem i da se zbog toga stvaraju redovi, ali i razvoj novih usluga i proizvoda. U toku je i implementacija novog poštansko-tehnološkog informacionog sistema, koji su razvili naši stručnjaci, a ponudićemo ga i kolegama u okruženju", rekao je Karkobabić.

    On je naveo da je po završnom računu neto dobit za prošlu godinu  oko 11 miliona evra  i da će polovina novca biti uplatćena u republički budžet, što je zakonska obaveza, a ostatak odlazi zaposlenima za doprinos u ostvarenoj dobiti. Neto dobit za prva tri meseca je oko 4,3 miliona evra, što je četiri puta više u odnosu na isti period lane, kada je iznosila 1,07 miliona.

    Krkobabić je rekao da ne samo što neće biti otkaza, već će u IT sektoru biti zaposleno 50 mladih stručnjaka i formiraće svoj razvojni centar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE