Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Unuka Onazisa prodala dedino ostrvo ruskom biznismenu

    Grčko ostrvo na kojem se bogati brodovlasnik Aristotel Onasis venčao s nekadašnjom prvom damom SAD-a Džeki Onazis Kenedi prodato je za 117 miliona evra. Onazis je 1962.godine ostrvo kupio za 11.000 evra.

    Atina Onasis Rusel, unuka grčkog tajkuna, pristala je na prodaju ostrva Skorpios, koje se nalazi u Jonskom moru. Kupac je anoniman, a prema pisanju grčkih medija, reč je bogatom ruskom biznismenu.

    Onasis je ostrvo kupio 1962. godine za 11.000 evra, a šest godina kasnije na njemu je organizovao luksuzno venčanje sa Džeki Kenedi, udovicom američkog predsednika Džona F. Kenedija, koji je ubijen 1963.

    Nakon Onasisove smrti, Skorpios je nasledila njegova ćerka Kristina, koja je umrla 1988. godine u 37. godini. Ostrvo je kasnije prešlo u vlasništvo jedine preostale naslednice Onasisovih, Atine Rusel.

    Ona je godinama odbijala prodati ostrvo, ali, prema rečima vlasnika agencije za nekretnine Ferhada Vladija, više od 100 miliona dolara jednostavno nije mogla odbiti.

    Na ostrvu se nalaze tri rezidencije, heliopad i luka za male brodove. Bogati brodovlasnik Onasis sahranjen je na ostrvu uz ćerku i sina koji je poginuo 1973.

    Atina Onasis Rusel je rođena u Francuskoj i jedino je dete Kristine Onasis i njenog četvrtog muža Tijerija Rusela. Udata je za brazilskog preponaša Alvara de Mirandu Netoa i živi u Sao Paulu.

    Foto: www.privateislandsnews.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE