Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vujanović pobednik predsedničkih izbora u CG

    Predsednički kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista FIlip Vujanović pobednik je predsedničkih izbora u Crnoj Gori, saopštila je večeras Državna izborna komisija.

    Vujanović je, prema privremenim rezultatima DIK-a, osvojio oko 7.000 glasova više u odnosu na suparnika, kandidata opozicije, Miodraga Lekića.

    Za kandidata DPS-a glasalo je 51,2 odsto glasača, dok je Lekića podržalo 48,79 procenata glasača.

    Predsednik DIK-a Ivan Kalezić saopštio je da izborni štab Miodraga Lekića nije dostavio zahtev da se odloži saopštavanje privremenih izbora dok ne ostvare uvid u kompletan birački materijal.

    Kalezić je poručio opštinskim izbornim komisijama da omoguće uvid u izborne materijale.

    Izborni štab opozicionog kandidata Miodraga Lekića pozvao je ranije danas Državnu izbornu komisiju da "ne podleže pritisku" vladajuće Demokratske partije socijalista i ne proglasi pobedu kandidata vlasti Filipa Vujanovića.

    Šef Lekićevog izbornog štaba Goran Danilović kazao je na konferenciji za novinare da Vujanović nije pobedio na predsedničkim izborima i od DIK-a zatražio da im se omogći uvid u birački materijal u svim opštinama.

    Izbornu pobedu sinoć su proglasili i Vujanović i Lekić.

    Lekić ne priznaje izbornu pobedu protivkandidata iz vlasti, navodi da je "osvojio većinsko poverenje građana" sa rezultatom 50,5 prema 49,5 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE