Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi film Gasa van Santa od 4.aprila u bioskopima

    Film Gasa van Santa „Obećana zemlja“ (Promised Land), sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi, posle uspešnog premijernog izvođenja na 41. Međunarodnom filmskom festivalu, od četvrtka, 4. aprila prikazivaće se u bioskopu Kolosej Multiplex.

    Met Dejmon tumači lik Stiva Batlera, vrhunskog prodavca koji je sa svojom saradnicom Sju Tomanson (Frensis Mekdormand) poslat u ruralni gradić sa zadatkom da zaključi ugovor, ključan u ekspanziji njihove komapnije. U mestu koje je pretrpelo težak udarac posle ekonomske recesije, oni smatraju da će građani rado prihvatiti ponudu i njihovoj korporaciji dati pravo da na njihovoj zemlji traže prirodni gas i time gradu daju preko potrebne olakšice. Ono što je izgledalo kao lak posao, ubrzo se komplikuje kada prigovor uloži ugledni nastavnik Frenk Jejts (Hal Holbruk) i u gradu se iznenada pojavi predstavnik ekološkog pokreta Dastin Nobl (Džon Krasinski).

    Originalni scenario za film napisali su Met Dejmon i Džon Krasinski prema priči Dejva Egersa.

    Dejmon i Krasinski su se upoznali preko Džonove supruge Emili Blant i tokom jedne večeri Krasinski je pomenuo scenario i Dejmon je zainteresovao za tu priču. Ubrzo su zajedno počeli da rade na scenariju koji je imao radni naslov „Gold Mist“ (referenca na boju luksuznog automobila koji kupuju bogatiji farmeri).

    „To je bila eksplozija“, priseća se Krasinski. „Dobro smo se slagali od samog početka. Postali smo jako dobri prijatelji i saradnici. Pisanje je išlo vrlo brzo i mnogo smo se zajedno smejali“, dodaje on.

    Scenario je prošao mnogo različitih verzija, ali su oni radili i dalje usklađujući svoje vreme sa drugim profesionalnim obavezama i sretali se u Meksiko Sitiju, Vankuveru, Njujorku. „Pisali smo po ceo dan preko vikenda sa suprugama i decom oko nas. Moglo je da postane vrlo haotično“, nastavlja Krasinski.

    Prvobitna ideja je bila da Dejmon režira film, ali je zbog drugih obaveza morao da promeni ovaj plan. „Nije bilo prijatno pozvati Džona i saopštiti mu to“, kaže on. Posle ovog razgovora Met je sa porodicom krenuo na putovanje. Dok su se ukrcavali u avion, on je poslao e-mejl reditelju sa kojim je dosta srađivao, Gasu van Santu i saopštio mu svoju dilemu. „Pre nego što su nam rekli da isključimo telefone, Gas je uzvratio porukom: 'Voleo bih da pročitam vaš scenario'. Poslao sam mu dokument dok smo bili na pisti i isključio telefon. Kada smo sleteli, od Gasa mi je stigla poruka da želi da režira film“, nastavlja Dejmon, dodavši: „Javio sam Džonu – Imamo reditelja i to ne bilo kog, već najboljeg!“

    Snimanje je počelo četiri meseca kasnije. Frensis Mekdormand je bila sastavni deo filmske ekipe, jer kako kaže Dejmon, „pored Džona i mene, ona je bila najduže u projektu. Poslali smo joj raniju veziju scenarija i ona se još tada obavezala“.

    „Snimanje ovog filma je bio zajednički napor na najbolji mogući način”, dodaje Frensis Mekdormand.

    „Obećana zemlja“ je međunarodnu premijeru imala na 63. Berlinskom filmskom festivalu gde je film osvojio Special Mention Award.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE