Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dolazi proleće, a omladinske zadruge nude nove poslove

    Studenti i nezaposleni građani, ovog proleća, imaju priliku da na poslovima koje nude omladinske zadruge zarade i do 27.000 dinara mesečno. Kako pišu Novosti, najviše šansi da pronađu angažman, i uz studije zarade poneki dinar, imaju devojke, jer se u prestonici najviše traže promoterke brendova i firmi.

    Poslodavci mladićima najviše nude fizičke poslove, dok se u mnogobrojnim oglasima traže i poslovni sekretari, anketari i radnici u kol-centru.

    „Imali smo malo zatišje posle praznika, ali od početka meseca posao ponovo „cveta“,“ podseća za Novosti Snežana Đurić iz Omladinske zadruge „Tragač“. „Trenutno su aktuelni poslovi za koji se dobijaju dnevnice, dok se promocije uglavnom rade u periodu od četvrtka do nedelje. Za četiri sata rada studenti i nezaposleni dobijaju 800 dinara, dok se osam sati rada plaća u rasponu od 1.200 do 2.000 dinara. Osim u prestonici, poslodavci nude poslove u fabričkoj proizvodnji u Kragujevcu, Nišu, Zaječaru, Novom Sadu i Subotici.“

    Sa prvim prolećnim danima zahuktava se i potražnja za radnike u restoranima i kafićima, a najviše se traže mladići i devojke koji će u ovim objektima obavljati pomoćne poslove.

    „Do honorara će lako doći konobari, šankeri i barmeni, a sa toplijim danima i otvaranjem bašti, posla će biti još više,“ podseća Breda Milić iz zadruge „Bulevar“.

    „ U Dobanovcima i Vilinim vodama traže se zaposleni na pakovanju i lepljenju deklaracija, dok su sezonski poslovi koje tek očekujemo anketiranje i podela reklamnog materijala, brojanje protoka saobraćaja, kao i prodaja sladoleda i novina na Adi Ciganliji. Odličan odziv imali smo u prethodnom periodu za točioce goriva u Beogradu i gradovima širom Srbije, a u narednim nedeljama tražiće se viljuškaristi sa licencom.“

    U „Bulevaru“ kažu da članovi zadruge po satu dobijaju od 140 do 200 dinara, dnevnica za poslove utovara i istovara iznosi 1.600 dinara, a mesečna zarada za lepljenje deklaracija i pakovanje iznosi oko 27.000 dinara.

    Pravo da se učlane u omladinsku zadrugu imaju studenti i nezaposleni građani starosti do 30 godina. Članarina se u većini beogradskih omladinskih zadruga plaća 300 dinara, a članstvo važi do kraja tekuće godine. Studenti na uvid moraju doneti ličnu kartu i fotokopiju prve strane indeksa sa poslednjim overenim semestrom, dok nezaposleni pri učlanjenju sa sobom moraju imati ličnu kartu i fotokopiju prve strane radne knjižice i stručne spreme.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE